Kledingtips voor de fotoshoot.

 

'Wat voor kleding adviseer jij'? de meest gestelde vraag als er een fotoshoot wordt afgesproken.

 Natuurlijk kan ik niet in jullie kledingkast kijken maar ik wil je wel wat tips geven.

Soms is een fotoshoot ook een goed moment om een keer iets nieuws aan te schaffen :)

1. Kies een kledingstuk waar je je fijn in voelt. Dat is echt het allerbelangrijkste.

Dan ben je blij met jezelf, wat je aan hebt, en dat straal je dan ook uit!

2. Wat is de locatie en het jaargetijde? Dat is ook een heel belangrijk punt. In een herfstbos trek je hele andere kleding aan dan op het strand of in een bloemenveld. Kijk naar de kleuren van de omgeving waar de fotoshoot wordt gehouden en stem daar je kleding op af zodat de kleuren in harmonie zijn. In de foto's op deze pagina zie je wat ik bedoel.

3. Vergrijsde, warme kleuren zijn altijd het beste. En fijne natuurlijke stoffen zoals wol in de winter en linnen in de zomer.

Lange jurken, zwierige rokken, stoere of juist elegante broek. Net wat bij je past. Vermijd kleine printjes of letters en schreeuwerige teksten op je kleding. Een grote bloemen- of ruitmotief kan weer erg leuk zijn.

4. Zoek jouw lievelingskledingstuk op en zorg dat de rest daarbij matcht. Blijf dan bij 3 verschillende kleuren. Afwisselen in tinten kan wel omdat het dezelfde kleurgroep is. Bijvoorbeeld rood, roze of licht- en donkergroen. Losse stofjes en laagjes werken ook altijd goed. En je kan was afwisselen door een sjaal of vestje aan of uit te doen.

5. Neem accesoires mee zoals een hoed, boeren petje, omslagdoek. Ik heb zelf ook verschillende dingen dus als je iets zoekt, geef me een seintje.

6. Voor portretten kan je voor een meisje een top met roesjes of kant kiezen. Een basic hemd of ontbloot bovenlijf, blouse of shirt met kol voor de jongens.

7. Voor een newbornshoot zijn neutrale tinten heel lief. Je kan echt voor beige, grijs en creme kiezen. Maar lichte pastellen zijn ook erg leuk. Misschien heb je wel een hele fleurige blouse of jurk die dan weer bij past!

Verder is dan effen licht beddengoed op je bed ook een pre!

8. Voor kinderen heb ik ook een kleine collectie met kleding die je kan lenen.

Gebreid vest, tuinbroekjes, jurkjes en wat leuke tops.