Eindopdracht opleiding Natuurlijk licht fotograaf

Gepubliceerd op 15 maart 2019 om 15:22

'Maak je mooiste foto ooit', zo klonk de eindopdracht.

Bedenk eerst een titel en ga het dan uitwerken...  Waar begin je dan he...

Diep in mij is er altijd een verlangen naar rust, ruimte, vrijheid, mezelf naar binnen keren... Kijk ik met jaloerse blikken naar programma's waar mensen het kúnnen om ver weg van alles te wonen. Stiekem weet ik wel dat dat ook niet bij mij zou passen. Ik hou er van om onder de mensen te zijn en word gek als ik een paar dagen bijna niemand heb gesproken. Daarom ben ik ook heel blij met het plekje waar wij nu wonen. 

Woorden die mij altijd aanspreken zijn die van het lied: 'Be still, my soul. 

Vond dat alleen beetje te zwaarwichtig voor een kindershoot. Daarom heb ik het 'lonely' genoemd en erbij gezet dat eenzaam niet alleen hoeft te zijn. Meer het genieten van een rustige ochtend met de belofte van een nieuwe dag voor je..

 

Klinkt heel romantisch he. Zal je vertellen hoe de werkelijkheid was :)

 

Op deze magische plek ben ik opgegroeid. Op de voorganger van dit steigertje plonsde we het water in en speelde we fotograafje. Stapje opzij, stapje naar voren, grote stap naar achter, PLONS! Hoe blij was ik toen ik zag dat hier boven de zon op komt.

Ik mijn oppas op zaterdagochtend om 8 uur laten komen en wat denk je.. regen, regen, regen. Toch ben ik gegaan want tja, die oppas was er niet voor niks. En weet je, het was heerlijk! Wel nat ja, dat wel. De onderste foto's zijn gemaakt tijdens de regen. En zie je dat het echt sfeer geeft! Dus.... tijdens de regen kunnen we gewoon shooten :) Jefta speelde vrolijk door en ik moest uiteindelijk zeggen dat ik het wel heel nat vond worden!

Toch hou ik ook heel erg van het zachte morgenlicht. De weken daarop regende het zo ongeveer continu. Tot op een zaterdagochtend én manlief thuis was én ik zag dat ondanks de weervoorspelling de lucht helder was en de zon opkwam. Ik als een gek een boterham naar binnen geduwd, spullen gepakt en gegaan. We waren nog te vroeg ook :)  

 

Als feedback kreeg ik o.a: 'Wow, wat heb ji jezelf overtroffen. De sfeer, dat licht, de styling, het water de leading lines en het licht dat door het schepnet heen valt. Dit laat zien hoe goed je ben in het uitwerken van jouw visie en wie jij bent!

 

Het bevestigd me weer dat dit echt is wat ik wil! Gestylde kindershoots. Grote verhalen maken met kleine mensen :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mija
3 jaar geleden

Prachtige foto’s en fantastisch plekje! Dit ben jij ten voeten uit en heel stiekem herken ik mezelf er ook een beetje in. Zielenroerselen.